Tips og råd til belysning.

 

Riktig belysning viktig og betyr mye, men det skal mer til enn å slå på en bryter eller to. Belysning bør tenkes på i lag, hver med sin egen funksjon og ønsket effekt. Her går vi gjennom fire lag vi mener er viktig for riktig belysning, og hvordan du best kan belyse hjemmet ditt med stil.

Formakami J3 Pendellampe

Omgivende belysning – Dette er den mest funksjonelle og det viktigste lag av belysning – det perfekte stedet å starte. Tenk på det som din base som fyller rommet med en jevn glød.  Omgivende lys bør komme fra alle retninger, ikke bare fra en enkelt kilde. Naturlig lys er det mest ideelle, men hvis solen ikke er tilstede nok, kan du supplere med egne kilder. For jevnest belysning bruk lysarmaturer med varierende høyder – en kombinasjon av tak, bord og gulvlamper.

Mantis BS3 Vegglampe

Direkte belysning –  Når du ønsker å fremheve et bestemt objekt eller område av rommet, trenger du et lag av effektbelysning. I motsetning til lys fra omgivelsene, vil du at lyset kommer fra en enkelt kilde og at det peker i en bestemt retning. Med andre ord, punktbelysning. LED-pærer er et flott alternativ for effektbelysning – de har lang levertid og er ofte kompatible med lysskinner eller spotter.

Grossman G 10 GulvlampeBirdy Bordlampe Grå

Arbeidsbelysning –   er ganske selvforklarende. Enten du leser eller lager mat. En bordlampe er et opplagt valg for kontorarbeid, på kjøkkenet trenger du kanskje mer fleksibel belysning. For arbeidsbelysning er lysstyrke nøkkelen, 60 watt er vanligvis tilstrekkelig.

Carrie Led lampeMilk NA1 Bordlampe

Stemningsbelysning – for når du ønsker en mer intim setting. Tenk middagsselskaper eller avslapning. Stemningsbelysningen skal være myk og varm – samme stemning som du får fra en peis eller stearinlys. Men hvis ditt rom fullt av lys og du fortsatt snubler i mørket, legg til et par lamper med dimmer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s